Jotkut haluavat Leninin patsaan pääkaupunkiin. Asiaa koskevan vetoomuksen allekirjoittajien joukossa on kalastaja-filosofi Pentti Linkola. Hän on julkisuudessa tunnettu ja arvostettu ajattelija, joka ei kaihda perustellun mielipiteensä esittämistä, vaikka se ei aina kaikkia miellyttäisikään. Siksi olisi kiinnostavaa kuulla, miksi juuri hän kaipaa Leninin patsasta Helsinkiin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Linkola on ehkä harvinainen filosofi, joka uskaltaa sanoa avoimesti epäeettisen totuuden, että maapallolla on liian paljon ihmisiä, mistä seuraa ekokatastrofi. Kirjassaan ”Voisiko elämä voittaa” (2004) hän esittää radikaalin väestön supistamisohjelman, jonka tärkein osa on synnytysten pakollinen vähentäminen Kiinan malliin Maon aikana. Myös ravinnon ylikulutuksen tehokas supistaminen kuuluu Linkolan ohjelmaan. Ihmisten keskipainoa olisi pudotettava parikymmentä kiloa, mikä vähentäisi luonnon kuormitusta.

 

Lenin seuraajineen vähensi tehokkaasti maapallon väkilukua. Myös ravinnon kulutus erityisesti Ukrainassa, entisessä vilja-aitassa, väheni tuntuvasti Leninin ansiosta. Olisiko tämä Leninin esimerkillisyys ehkä eräs peruste patsashankkeelle?