<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Mainio EU-parlamentaarikko Alexander Stubb on taannoisen Tuomioja-sekoilunsa takia kokemansa ryöpytyksen jälkeen huomannut sangen kiinnostavan asian: poliitikkoa ja stand up-koomikkoa voi hyvinkin verrata toisiinsa!

 

”Mitä yhteistä niillä on?”, Stubb kysyy nettipäiväkirjassaan 3.11.2005, ja vastaa: ”No, ainakin narsismi, halu olla haluttu ja halu olla esillä.” Poliitikko haluaa parantaa maailmaa, mutta miksei myös stand up-koomikko, kumpikin omalla tavallaan. ”Stand up-koomikolla ja poliitikolla pitää olla rautainen itseluottamus”, Stubb sanoo. Kummankin pitää uskaltaa panna itsensä likoon ja myös joskus epäonnistua julkisesti.

 

Stubb on korkean tason stand up-poliitikko. Mutta hän ei ole ainut alallaan. Erityisesti hallitusvastuusta vapaiden poliitikkojen, kuten EU-meppien, tai eduskunnan opposition edustajien esiintyminen näyttää televisiokatsojasta joskus stand up-komiikalta

 

Näinä kuukausina ahkerimpia stand up-poliitikkoja ovat presidenttiehdokkaat. He ovat aina valmiit nousemaan pystyyn yleisönsä edessä ja hurmaamaan kuulijat improvisoiduilta vaikuttavilla puheillaan. Yksi puhekilpailun parhaista on Euroopan investointipankin varapääjohtaja, joka kertoo olevansa työväen ehdokas – totisella naamalla, mutta pilke silmäkulmassa. Sauli Niinistö on unohtumaton stand up-poliitikko. (13.11.2005)